Дигитализацията процъфтява в управлението на С-компоненти

21/04/2021

Иновативни цифрови услуги

Kellner & Kunz AG: Дигитализацията е в подем

През последните години цифровизацията на управлението на C-коомпоненти набра бърза скорост. Kellner & Kunz се занимава интензивно с управление на C-компоненти от около тридесет години. Отново и отново се разработват нови системи за различни индустрии, които правят управлението още по-гъвкаво. Преди около десет години Kellner & Kunz разработи първите цифрови системи за складиране и управление за фирми.

Компанията използва добре познати технологии като RFID, за да разработи интелигентни системи, които днес определят тенденциите в цифровото управление на C-компоненти. Kellner & Kunz е водещ доставчик в областта на автоматизираните доставки и електронния бизнес. Независимо дали става дума за средни или големи предприятия – отдавна вече не става дума само за винтове. Кризата с короната даде нов тласък на цифровизацията и в тази индустрия. Защото, независимо дали е блокирана или не, веригата за доставки никога не трябва да се прекъсва.

Трябва да се координират, складират, доставят и отчитат 120 000 артикула. Това е въпрос, който преди всичко трябва да бъде решен перфектно и от гледна точка на логистиката. Липсата на обикновена С-част може бързо да доведе до спиране на производството. Kellner & Кунц знае това и затова предоставя точно навреме. С новия логистичен център във Велс компанията се е подготвила за всички тези и предстоящи задачи.

Днес обаче управлението на C-компоненти е нещо много повече: потокът от стоки е съпроводен с огромен обмен на данни. Големите данни изпращат своите поздрави: оценката на търсенето, нивата на складовите наличности, фактурите и друга информация все повече свързват Kellner & Kunz с клиента, за да създадат партньорство на ниво очи в очи. Независимо дали става въпрос за производствена компания, строителна площадка или цех на завод – за да се гарантира, че всичко е винаги в правилния дизайн и в правилното количество на правилното място, има модерни контейнерни и канбан системи или автоматизирани решения, често комбинация от всички тях. Тези системи работят напълно автономно чрез безконтактно предаване на данни, като например технологията RFID, или чрез интегрирана система за претегляне в основата на контейнера – така наречената RECA iSCALE.

Стоките са винаги там, където са необходими

Гюнтер Хладик, оторизиран представител и мениджър продажби на австрийското индустриално подразделение на Kellner & Kunz: “По време на Corona за пореден път се доказа, че нашата верига за доставки работи. За нашите клиенти това означава, че веригата за доставки никога не прекъсва, тъй като нашите цифрови системи за управление на C-компоненти записват и предават всички изисквания в реално време. Това осигурява максимална сигурност на доставките – дори в условията на корона.” Как трябва да си представим такава автоматизирана система за пренареждане? Хладик: “Нашите RFID системи KANBAN за директни материали и диспенсерите iSTORAGE за индиректни материали разпознават независимо изискванията денонощно и незабавно пренареждат артикулите.

Клиентът може да разчита, че ще доставим продуктите в точното време, в точното количество, на точното място и вече няма да се налага да се занимава с доставка на C-компоненти!” C-Компонентите включват части за закрепване,

инструменти от всякакъв вид и със собствена марка RECA, лични предпазни средства, химически технически продукти, хигиенни и почистващи препарати, режещи и шлифовъчни дискове, изделия за спояване и заваряване. Освен това има много артикули от други продуктови области, като например ламарина или електрически части, които допълват асортимента.

Калкулаторът на разходите за процеса показва икономическата ефективност

Kellner & Kunz е партньор в сътрудничеството с Лабораторията за интелигентно производство към FH JOANNEUM Kapfenberg, където наскоро съвместно беше разработен калкулатор на разходите за процеса. “Новите клиенти са прави да ни питат какви количествени ползи им предлагат нашите решения за цифрова система за управление на C-компоненти. Ето защо целта на проекта беше да се разработи инструмент за изчисляване на разходите за процеса на снабдяване с C-компоненти на научна основа съвместно с FH JOANNEUM”, описва заданието на проекта Гюнтер Алтенбургер, упълномощен представител и мениджър продажби на австрийското индустриално подразделение. Интердисциплинарен екип от млади мениджъри от Kellner & Kunz и студенти по индустриално инженерство от специалност “Индустриален мениджмънт” разработиха калкулатор за изчисляване на разходите по дейности (ABC) за снабдяване с C-компоненти. “С този инструмент можем да демонстрираме заедно с нашите клиенти ефекта от решенията на системата за управление на C-компоненти върху разходите в процеса на снабдяване. По този начин създаваме прозрачност за икономическата ефективност в конкретния случай на приложение”, описва ползата от резултата от проекта Алтенбургер.

Контакт
Контакт
Затоври
трябва да приемете бисквитките, за да използвате този формуляр
Вашето лице за контакт:
Ралица Дичева
Ралица Дичева
Администрация
Марио Иванов
Марио Иванов
Търговски Представител, гр.София
Николай Исаев
Николай Исаев
Търговски Представител, гр.София
Тодор Петков
Тодор Петков
Търговски Представител, гр.Пловдив
Георги Георгиев
Георги Георгиев
Търговски Представител, гр.Пловдив
Радослав Бобадалиев
Радослав Бобадалиев
Търговски Представител, гр.Шумен
Христо Димитров
Христо Димитров
Търговски Представител, гр.Казанлък
Калоян Гюрецов
Калоян Гюрецов
Търговски Представител, гр.Плевен
Александър Чоканов
Александър Чоканов
Търговски Представител, гр.Плевен
Божидар Лалчев
Божидар Лалчев
Търговски Представител, гр.Стара Загора
Владислав Великов
Владислав Великов
Търговски Представител, гр.Бургас
Юлия Генчева
Юлия Генчева
Администрация
Владислав Петков
Владислав Петков
Търговски Представител, гр.София
Красимир Методиев
Красимир Методиев
Търговски Представител, гр.София
Драгомир Манчев
Драгомир Манчев
Търговски Представител, гр.София
Петя Цанкова
Петя Цанкова
Администрация
Никола Паунов
Никола Паунов
Регионален Мениджър, обл.Пловдив
Красимир Дончев
Красимир Дончев
Генерален Директор, Река България
Река България
Река България
Моля, потвърдете, че не сте робот!
Благодарим Ви за съобщението!
Вашето лице за контакт ще се свърже с Вас скоро.

Целият ни асортимент
сърфиране онлайн

Инструменти
Инструменти
към Каталога
Скрепителна техника
Скрепителна техника
към Каталога
Строителство
Строителство
Download
цялата медийна библиотека
цялата медийна библиотека
изтегли Брошурите